Äventyr på Kuba

I förrgår kom vi hem från vår årliga långresa. Sen 2011 brukar vi resa bort en månad till varmare trakter.  Ofta till Sydostasien, men i år utmanade vi oss med en Kubaresa. Spännande var det! Den 4 februari gav vi oss av i snöstormen i de finaste sommarkläderna. Tur att en god vän, tillika Alices reservhusse skjutsade oss. Kändes helt rätt att lämna gamla Svedala. Samma eftermiddag (lokal tid) landade vi på José Martiflygplatsen i Havanna. Första chocken var att taxiresan till hotellet i stan kostade 70 CUC ca 700:- kr. Vi kände oss inte direkt i förhandlingsläge.

 Utsikt från hotell Colina i Havanna. Enkelt men helt OK och god frukost.

Andra och tredje chocken var att det verkade stört omöjligt att resa vidare. Efter två dagar i Havanna när vi letade biljetter, telefonkort och växlingskontor på alla möjliga olika ställen följande alla möjliga människors olika råd löste sig vår frustration efter mycket om och men.

På Havannas gator
 
Son-musik på ett av Havannas kaféer
 

Dag tre tog vi buss med Cubacan till Varadero. När vi mötte vår värdinna Olga och klev ut på playan i Varadero kändes allt plötsligt bara så bra!! I Varadero är det lätt att hitta casa particulares dvs bed and breakfast.

Vårt "casa particular-rum" i Varadero                         Äntligen baddax!