Några bokliga funderingar

Vad gör man med alla böcker som står i bokhyllan och väntar på att bli lästa.  Böcker har ju numera blivit en förbrukningsvara. Som barn läste man gärna om bra böcker men det gör ju sällan vuxna. I sånt fall läser man kanske sina barnböcker igen. Det susar i säven, Nalle Puh och böckerna om Mumin upphör aldrig att ge fantasin näring. Kanske återupplever man barndomens läsglädje. Varje gång man läser dem förstår man nya saker.
De bästa böckerna är nog de som tilltalar både barn och vuxna.
Några favoriter
 
Favoritbokhyllan i  repris.

Morsdagsfirande med fotboll, trädgårdsmässa, ryggbiffspett och glass

Mors dag inleddes med barnbarnet Theos fotbollscup i Skedalahed utanför Halmstad. Regn och sol turades om och det kändes lite nostalgiskt att återigen sitta vid sidan av en ungdomscup i fotboll och heja. Sen stod Vapnö trädgårdsmässa i tur. Inte så stor men det går alltid att få lite inspiration och hitta några fina växter att köpa med sig hem. Efter ett enkelt men riktigt gott ryggbiffspett blev det glass på Riccardos. Gott, men sonen Joakims färska glass, helt utan tillsatser och konserveringsmedel är fortfarande oöverträffad (Det beror INTE på att vi är jäviga!)
 
Fotbollsglädje!
 
 
Vi laddar upp med kryddväxter på Vapnö trädgårdsmässa
 
Riccardo har blivit ett välsmakande utflyktsmål i Halmstad

I denna ljuva sommartid.

Vi känner oss verkligen priviligerade som bor i de bästa av två världar. Förutom boendet på vår skärgårdsö så har vi en liten stuga i Vilshärad ett stenkast från en av Hallands vackraste sandstränder omgiven av en härlig strandskog och de vackraste sanddyner. Just nu blommar triften, styvmorsviolerna, syrener och hundkex. Ett otroligt rikt fågelliv med sädesärlor, alla sorters trastar, gransångare, sånglärka, lövsångare, gärdsmyg, bofink och näktergal.  Vi försöker släppa vårstressen, smälta in i naturen och bara vara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flaggan i topp för våra WM-hjältar

Såg ni matchen i söndagskväll? Ishockeymatchen, menar vi förstås. Fast vi vågade knappas titta under de avgörande straffläggningarna. Så spännande! Idag jubel och klang i alla media.Eget Guldlöp, Guldjubel och  Nya frimärken! Glädjen har inga gränser. Laget firas på Sergels torg. Hurrarop och "Du gamla du fria". Viss är det härligt! Men handen på hjärtat. Du som känner dig så stolt och glad idag och gärna stämmer in i vår nationalhymn. Hur blir det på nationaldagen? Kommer Du fira och sjunga "Du gamla du fria" i goda vänners lag då?
 

Båtjobb, båtjobb och båtjobb

Den här helgen har all tid och energi gått till våra båtar. Segelbåten (Monsun 31) och våra två motorbåtar. Seglen är satta, däcken har vaxats och ena motorbåten har bottenmålats. Visserligen ska den mindre motorbåten säljas snarast möjligt men så här års präglas dagarna mer av trädgårdsarbete och att underhålla våra prylar än av att njuta av våren.
Men när sommaren väl är här och det är dags för årets sommarsegling brukar vi njuta desto mer...
 
PS Vi hann faktiskt se straffläggningen i hockey där Sverige blev världsmästare. Hurra!! DS