Aprilskämt?

Vi hör på radion att en del tidningar inte tänker publicera något aprilskämt på grund av debatten om fejkade nyheter. Men när vi ser tillbaks på veckans nyhetsflöde slår det oss att minst tre aprilskämt redan har portionerats ut i smyg tidigare under veckan Som de skarpsynta pensionärer vi är kan vi dock avslöja dem:
I Expressen läste vi att privatägda Ultragyn ger sina gynekologer bonus för att skära i kvinnor och mjölkar landstingen genom omotiverade ingrepp.  Och nu till aprilskämtet; trots avslöjandet om Ultragyns osanna diagnoser har de fått ett nytt uppdrag av landstinget i Stockholm.
 
Transports ordförande Lars Lindgren avgick med omedelbar verkan efter avslöjanden om att ha festat runt för medlemmarnas pengar. Bara ett par dagar senare kommer Lindgrens aprilskämt "Jag ställer upp för omval på kongressen..."
 
Det tredje aprilskämtet levererar Donald Trump då han backar från Parisavtalet och ger klartecken för kolbrytning igen. Men den skämtaren bedyrar att det endast ska vara "rent kol"!
 
Vi inser att verkligheten överträffar dikten och kommer helt av oss med egna aprilskämt.
 
Alec Baldwin as Donald Trump in Saturday night Live